Habbekrats Hamme

Zonta Dendermonde steunt het meisjesproject van Habbekrats Hamme.

Habbekrats Hamme is de eerste echte Habbekratswerking die vanaf 1991 het levenslicht zag op vraag van een bezorgd gemeentebestuur. Er werd een werking gestart in het centrum van de Gemeente. Vandaag vindt die plaats in een historisch gebouw De Hertog genoemd naar de Hertog van Lorraine die daar ooit zou hebben vertoefd.

Habbekrats Hamme is geopend van dinsdag tot donderdag voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar. Het huis beschikt over verschillende functionele ruimtes: het warme en knusse Leefhuis, het actievolle Speelhuis, een Leerkamer en verschillende speelkamers op de verdieping. Tussen de gebouwen door bevindt zich het Hangstraatje waar jongeren gewoon mogen hangen...

Habbekrats Hamme biedt een huiselijke sfeer en neemt, door de ligging in het hart van de gemeente goed deel aan het maatschappelijk gebeuren van de gemeente. Jongeren die zich meer willen engageren kunnen deelnemen aan het VIP aanbod van Habbekrats Hamme.

Zonta Dendermonde steunt specifiek het 'meisjesproject' waar kwetsbare meisjes kunnen leren voor zichzelf op te komen, hun eigen waarden en normen leren verdedigen en vooral zichzelf kunnen zijn.

Meer informatie ? http://www.habbekrats.be/hamme.php

\"\"