Zonta Dendermonde

Zonta Dendermonde is opgericht in 1994 en telt momenteel 30 leden uit Dendermonde en omstreken.

Als service club kiezen we sociale projecten uit die de situatie van vrouwen en meisjes verbeteren. Die verbetering kan zich situeren op gebied van gezondheid, onderwijs, opvoeding maar evenzeer op wettelijk, politiek, economisch en professioneel vlak. We streven hierbij naar een evenwicht tussen lokale en internationale projecten met lokale binding. De projecten worden voorgesteld door hun verantwoordelijken en/of hun bezielers tijdens onze maandvergaderingen.

We worden elke eerste dinsdag van de maand culinair verwend in Restaurant De Snuiver (Denderbelle) en praten intussen in een ontspannen sfeer bij. Tijdens elke bijeenkomst wordt tijd gemaakt voor een gastspreker die uiteenlopende leuke en educatieve onderwerpen aanhaalt of die mogelijke sponsorprojecten komt voorstellen. Deze gastsprekers worden afgewisseld door gesloten maandvergaderingen waarbij de interne werking van de club of organisatie van evenementen aan bod komt. Wij verwelkomen elk jaar ook een twin-club op een van onze maandvergaderingen.


Zonta film - The sense of an ending - 23 november - cinema Albert.

Kaarten zijn beschikbaar via uw Zonta-Dendermonde-contact of via info@zontadendermonde.be

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Zonta Dendermonde krijgt bezoek van Habbekrats Hamme.

Habbekrats Hamme is de eerste echte Habbekratswerking die vanaf 1991 het levenslicht zag op vraag van een bezorgd gemeentebestuur. Er werd een werking gestart in het centrum van de Gemeente. Vandaag vindt die plaats in een historisch gebouw De Hertog genoemd naar de Hertog van Lorraine die daar ooit zou hebben vertoefd.

Habbekrats Hamme is geopend van dinsdag tot donderdag voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar. Het huis beschikt over verschillende functionele ruimtes: het warme en knusse Leefhuis, het actievolle Speelhuis, een Leerkamer en verschillende speelkamers op de verdieping. Tussen de gebouwen door bevindt zich het Hangstraatje waar jongeren gewoon mogen hangen...

Habbekrats Hamme biedt een huiselijke sfeer en neemt, door de ligging in het hart van de gemeente goed deel aan het maatschappelijk gebeuren van de gemeente. Jongeren die zich meer willen engageren kunnen deelnemen aan het VIP aanbod van Habbekrats Hamme.

Zonta Dendermonde steunt specifiek het 'meisjesproject' waar kwetsbare meisjes kunnen leren voor zichzelf op te komen, hun eigen waarden en normen leren verdedigen en vooral zichzelf kunnen zijn.

Meer informatie ? http://www.habbekrats.be/hamme.php